Vegvisir Race

Oplev den store kapsejlads i Guldborgsund

Vegvisir Race 2020.
Sejladsen afvikles i perioden 3.-6. september.

Opdateret 15. august 2020
Et møde fredag 14. august mellem de fem arrangerende sejlklubber, Guldborgsund Kommune og Morten Brandt, mundede ud i, at de fem sejlklubber trækker sig fra årets udgave på grund af den bekymrende udvikling af covid-19.

Selve kapsejladsen er ikke aflyst. Morten Brandt forsøger sammen med kommunen at gennemføre og efterlyser i den forbindelse frivillige.

Opdateret 12. august 2020

Vegvisir på en ny måde

Årets udgave af Vegvisir Race bliver på flere måder anderledes and de foregående på grund af corona.

Sådan bliver arrangementet, med mindre der kommer nye retningslinjer fra offentligt side.

Det helt store fokus ligger på at gennemføre kapsejladsen så sikkert som muligt for alle aktører: deltagere, tilskuere og de frivillige hjælpere fra de fem sejlklubber.

Vikingebroen bliver spærret af, så der kun er adgang for bådejere, sejlere og officials fra onsdag 2. september til mandag 7. september. I den periode vil Vikingens klubhus kun være åbent for deltagere og officials.

Masnedø Marinecenter har som den eneste en stand på Sophieholmen på arealet foran roklubben.

Øvrige aktiviteter flyttes til havnefronten 200 meter syd for Vikingebroen ved den gamle benzinkaj.

Startlinjen bliver lige syd for indsejlingen til lystbådehaven ud for Flatøgade.

Torsdag og fredag går starten klokken 17 og bådene i de forskellige løb sendes af sted med en halv times mellemrum.

Vegvisir Race 2020 har tre baner fordelt på fem løb.

Den lange 225 sømil for 2star. 155 sømil og 86 sømil for både 2star og singlehand. De længste ruter starter torsdag og den korte fredag.
Ifølge de nugældende regler må der være 400 tilskuere i startområdet, og der bliver adgangskontrol for at sikre på, at reglerne overholdes.

Ved startstedet kan der købes øl, vand, kaffe, pølser, pandekager og sandwich.

Aktiviteterne på land foregår langs kajen i den del af industrihavnen, som er til arrangørernes rådighed og i den gule bygning ved Femøgade bag det blå hegn.

16 kunstnere udstiller i den gule bygning, og udenfor skal der opstilles en mobil scene, hvor det er planen, at der spilles musik torsdag og fredag mellem klokken 16 og 20 afbrudt af starterne.

Ved industrikajen i lystbådehavnen er der lavet aftale med ”eventskibetHawila”. Her vil kunstnere fra Acting for Climate tage publikum med på enrejse.

For de sejlende deltagere er der også ændringer. Blandt andet er det almindelige skippermøde droppet. I stedet udsendes det på facebook og YouTube. Startnummer og tracker bliver udleveret af officials på de deltagende både, og kravet om en meters afstand skal overholdes. Samme procedure skal overholdes, når nummer og tracker afleveres. Ved samme lejlighed får deltagerne udleveret deres finisherpolo.

DanishEnglishGerman