Formandsens trængsler

Tillad mig at være lidt filosofisk.

Jeg har spurgt gud og hver mand i vores forening, om de dog ikke kunne få lyst ( bemærk ordsætningen ” kunne få lyst” til at blive formand i vores forening.

Jeg har listet svarene op her nedenfor, og de kan nogenlunde kategoriseres som følger:

Jeg har ikke evnerne.

Jeg har ikke færdighederne.

Jeg tør ikke.

Jeg gider ikke.

Jeg vil ikke.

– Og så den lidt mere finurligt indpakkede:

Argh… men det er svært at komme efter jer, så meget som I har sat gang i.

Det fik mig til at undre mig over, hvordan England overhovedet fik en ny Premierminister efter Winston Churchill. Eller hvorfor der blev komponeret musik efter the Beatles.

Begge dele løste sig. Nuvel den nye premierminister i England var ikke Winston Churchill, men det skulle han jo heller ikke være! Landet blev jo regeret alligevel. Alle var måske ikke enige i måden.

Men regeret, det blev der.

Kaskader af god musik er kommet op efter the Beatles. Det var jo ikke The Beatles musik, men det skulle det jo heller ikke være. Det skulle være noget, som blev ” salgbart”, og som folk havde lyst til at lytte til.

Jeg skulle da hilse og sige, at det er lykkedes.

Musik er jo ” bare noder” sat sammen i forskellig rækkefølge. Efter the Beatles var der nogle, der fandt på at ”bytte om på rækkefølgen af noder”.

Det blev så til Abba – Freddi Mercury – Kim Larsen, for bare at nævne nogle få.

De var jo i den grad dygtige ” til at bytte rundt på noderne”, og lave ny musik som vi også kunne li’.

Pointen er: Noderne i deres grundform var og er stadig de samme, men sat sammen på en anden måde.

Jeg undskylder for brug af sammenligningen, som jo ligger i en helt anden boldgade end vores lille forening, men det var det, der faldt mig ind, da jeg ville forsøge at forklare mine tanker.

Jeg håber, I bærer over med mig, trods alt.

Jeg har ikke evnerne:

Ved lejlighed kunne det være interessant at drøfte, hvorfor eller hvordan, DU er kommet til netop den konklusion. Måske har du ret, men hvem skal i givet fald gi’ dig det svar. Det forekommer mig svært at besvare, når du ikke har prøvet. Altså må det være andre, som skal bestemme, om Du har evnerne. Er det virkelig DIN konklusion på det spørgsmål ?

Jeg har ikke færdighederne:

Jeg kendte engang en meget ung mand, som kom i lære som automekaniker.

Han fik en kedeldragt, et par træsko, og en taske med værktøj.

Han havde ikke færdighederne. Korrekt… men han havde nu muligheden for at tillære sig de færdigheder der skulle til, ” ved at prøve” bruge noget af et værktøj, han fik udleveret.

Han prøvede og prøvede, og tro det eller ej: Han blev super dygtig. Efterspurgt af kunderne, afholdt af chefen, og hans selvværd voksede, og så var det at det blev sjovt…….

Jeg tør ikke:

” Du skal ikke være nervøs, fordi du bliver ved med at udsætte beslutningerne, med tiden vil de alle blive taget for dig”.

Måske kunne det vise sig, at det gik ligesom med mekanikeren. Han fik det pludselig sjovt. Hvis DU ikke prøver, er der en vis sandsynlighed for at DU ikke vil få det så sjovt, som du rent faktisk har en mulighed for nu. Jeg kender ikke nogen, der ikke gerne vil have det sjovt.

Jeg gider ikke.

Her har vi at gøre med en person der har gjort tingene op.

Han kan godt- måske, han siger i hvert fald ikke, at han ikke kan, men at han ikke gider.

Han vil hellere noget andet. Hvad det er, er ikke godt at vide. Men en ting er sikkert.

Her er der potentiale. Personen har, efter vedkommendes egen mening, færdighederne, evnerne.

Men ikke lysten.

Må jeg af egen erfaring sige, at lysten kommer langsomt snigende, når det viser sig, at den indsats, man lægger for dagen, rent faktisk betyder at andre mennesker omkring dig, begynder at lægge mærke til, at ting flytter sig. Man kunne også sige at ” noderne nu er sat i en anden rækkefølge”.

Den er der nødvendigvis ikke ved start af opgaven, men muligheden for at den kommer, er allestedsnærværende.

Mit råd skal derfor være til DIG:  Hvis du i stedet for at sige ”jeg gider ikke”, så kan jeg love dig, at dit liv bliver væsentligt beriget, hvis du i stedet for prøver at sige: ” Jeg vil gerne prøve”.

Jeg vil ikke.

Ok, fair nok.

Men lov mig i det mindste, at du virkelig tænker over, hvorfor DU har besluttet, at du jo i grunden ikke har lyst til at prøve noget nyt. At blive den der kan hjælpe andre på vej. At opleve at DIN indsats, som pt. ikke er til rådighed, rent faktisk kan gøre en forskel, ikke bare for DIG, men i aller højeste grad også for andre mennesker, som du i dag er i fællesskab med.

Jeg håber med disse ord at der i blandt jer, er nogle stykker, som måske kunne se en udfordring, som måske har fået lyst til at prøve kræfter med noget, I ikke har prøvet før, men som dog trods alt kan se, at ” noderne er der”, de skal nødvendigvis ikke blandes, men det er altid sjovt at prøve noget nyt.

Mvh

Ce

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

DanishEnglishGerman