Sjatture i Vikingen

Sjatturen blev sejlet 23-25 september, hvor 12 både mødte frem i Kragenæs. Alle kom frem for motor, og der blev brændt en del diesel o.a. af. Vi plejer at sejle til Dybvig, men i år altså til Kragenæs, hvor vi meget venligt og gæstfrit havde fået stillet klubhuset til disposition.
Sjatturbevægelsen startede i 2008, da et par medlemmer i fællesskab ærgrede sig over de mange sjatter, der altid fandtes i bådene ved sæsonslut. Man blev enige om at gøre noget ved sagen. Konceptet med at ”ingen sjat er for stor til at være en sjat” tiltalte flere, og allerede første tur havde 6-7 deltagere.

Fredag aften grillede vi ved klubhuset, og lørdag formiddag var vi ca. 25 mand, heraf halvdelen damer, på den traditionelle gåtur, ikke til møllen, for den ligger på Fejø, men gennem Kragenæs downtown og ud over en mark til en skov direkte til vandet. Ole Baloo førte an, og sagde hele tiden ”bare 100 meter igen” når der blev mukket for meget nede bag ved. Pludselig dukkede en lille spejderhytte op mellem træerne, og vi nød de medbragte sjatter, og Ole indkasserede megen ros og anerkendelse. Vejret var herligt.

Tilbage ved bådene spiste vi stor udvidet frokost på plænen og der blev genereret nye sjatter. Der er jo dejlige forhold i Kragenæs og vi satte mange borde sammen.

Efter frokost var der meget stille i området, men kl. 17.00 mødtes vi igen til Happy Hour i ”Pli”, hvor Nikolaj viste rundt, både over og under dæk. 
Nu var tiden igen til mad, og den store Kragenæs-grill blev fyret op. Det cyklede bare derudaf i den vindstille aften med mange myg.

Søndagens hjemtur foregik i god ro og orden og – som om fredagen – med en særdeles vaks bromand på Guldborgbroen. Tak til alle for en dejlig weekend.

Comments are closed.
DanishEnglishGerman